Master in Logistiek en Supply Chain Management

Geniet van de voordelen van een private universiteit: kleinschalig onderwijs, een goede student/docent-ratio, makkelijke toegang tot netwerken, een moderne infrastructuur en een uitgebreid serviceaanbod.

Ons carrière-team biedt  een uniek programma aan dat zowel de persoonlijke ontwikkeling van de student bevordert als ook het contact met toekomstige werkgevers. Ons International Office helpt je gemakkelijk een semester in het buitenland te studeren en ons Programma Management Team zorgt ervoor dat de vakken aan de kwaliteitseisen voldoen en zo soepel mogelijk verlopen. Zodra studenten zijn toegelaten, helpen wij hen met het organiseren van hun reis naar Hamburg en blijven wij ze gedurende dit hele proces steunen.

Hier volgt een overzicht van ons studieprogramma

 • cursussen en vakken op het gebied van logistiek, supply chain management, management, economie en leiderschapsvaardigheden
 • 4 semesters standaardprogramma (120 ECTS) / 3 semesters versneld
 • Een uitwisselingsprogramma met partneruniversiteiten
 • Drie maanden praktische trainingen
 • Masterscriptie (vijf maanden)

Master in Logistiek en Supply Chain Management – Een slimme carrièremove!

Onze Master in Logistiek en Supply Chain Management is een slimme carrièremove:

 • Logistiek en supply chain management zijn snel in opkomst en staan aan de basis van groei in wereldhandel. Logistiek en supply chain industrieën bieden uitstekende internationale carrièremogelijkheden en financiële vooruitzichten.
 • Kühne Logistics University is toegewijd aan onderwijs en onderzoek op het gebied van logistiek en management. Het is dan ook de enige logistieke universiteit ter wereld. De universiteit wordt ondersteund door de enorme toewijding van Klaus-Michael Kühne, een van de belangrijkste leiders op het gebied van globale logistiek. KLU behoort tot de topuniversiteiten in Duitsland.
 • Hamburg is ’de poort die Duitsland met de wereld verbindt en de belangrijkste Noord-Europese stad op het gebied van logistiek. Nergens anders kun je logistiek van zo dichtbij bestuderen: middenin de havens van Hamburg waar je wordt omgeven door de modernste containerterminals ter wereld en ontelbaar veel potentiële werkgevers.
 • Kleine groepsdiscussies, presentaties van bedrijven en gastlezingen van bekende bedrijven: ons masterprogramma Logistiek en Supply Chain Management biedt voldoende kansen om potentiële toekomstige werkgevers te ontmoeten. Stages geven je tevens de mogelijkheid om een voet tussen de deur te krijgen en je CV uit te breiden

Collegegeldtarieven hebben nog niemand tegengehouden om aan de KLU te studeren. Niet alleen krijgen studenten een studiebeurs, maar we hebben ook een innovatief financieringsplan opgezet. Deelnemers hieraan hoeven geen collegegeld te betalen gedurende hun studie. In ruil daarvoor betalen zij ons, inkomensafhankelijk, terug na hun afstuderen.

Doe mee met onze volgende intake!

De toegangseisen voor onze Master in Logistiek en Supply Chain Management zijn:

 • Een bachelordiploma of een equivalent daarvan, bij voorkeur bedrijfskunde of economie*
 • Een TOEFL of IELTS score om je taalvaardigheid in Engels aan te tonen
 • Een goede cijferlijst

* Andere vakgebieden zoals industrial engineering, business informatica, psychologie of wiskunde kunnen in overweging worden genomen, als je bachelorprogramma is opgevuld met voldoende vakken (tenminste vier) die gerelateerd zijn aan bedrijfsadministratie of bedrijfseconomie.

Studenten die zich aanmelden voor Kühne Logistics University profiteren van een rollende toelatin. KLU neemt de aanmelding van iedere student in behandeling zodra de vereiste documenten zijn ontvangen en wij zullen kandidaten op tijd op de hoogte stellen van de beslissing van de toelatingscommissie.

Wij raden geïnteresseerden uit niet-EU-landen sterk aan om zich voor 31 maart aan te melden. Het visumproces kan twee maanden duren nadat je bent toegelaten aan de KLU. Onthoud dat er veel organisatorische zaken afgehandeld moeten worden als je in het buitenland gaat studeren.

Ben je nog niet in het bezit van een bachelordiploma? Dan kun je je alsnog aanmelden aan de Kühne Logistics University. Het enige wat je moet doen is een up-to-date cijferlijst opsturen en dan kun je op een later moment je bachelordiploma opsturen.

Studeer logistiek en supply chain management aan de enige logistieke universiteit ter wereld!

Kühne Logistics University (KLU) is een private, door de overheid erkende universiteit, gelegen aan de Hamburgse haven.

Gesponsord door de non-profit organisatie Kühne-Stiftung, biedt KLU een breed spectrum van cursussen en onderzoek in logistiek, supply chain en business management aan. Onze bachelor, master en PhD programma’s beschikken over een internationaal studentennetwerk, een zeer goede faculteit, een intieme leeromgeving en een uitgebreid professioneel netwerk.

Onze Executive MBA bestaat uit een reeks seminars en internationale zomer- en herfstscholen, die professionals uitstekende kansen bieden om hun know-how uit te breiden.

KLU is uniek vanwege haar internationale faculteit en de onderzoeksexpertise op het gebied van logistiek en business. KLU behoort volgens de 2012 editie van “Handelsblatt” tot de topuniversiteiten op het gebied van bedrijfsadministratie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Hamburg, Duitsland: Geen betere plek om logistiek te studeren!

Met meer dan vier miljoen inwoners is Hamburg een welvarende stad, mede dankzij globalisering en het openstellen van Oost-Europa. Deze metropolis op het water is de meest oostelijk gelegen havenstad in Noord-Europa, waardoor het de ideale haven is voor Oost-Europa. Als globaal verbindingspunt dat zowel overzeese landen, als Centraal- en Oost-Europa en de Baltische Staten bedient, profiteert Hamburg van haar locatie temidden van de globale handel dat wordt gecoördineerd door Europese logistiek.

De historische kern van de Hamburgse haven is “Speicherstadt”, een wijk waar eind 19e eeuw ’s werelds mooiste warenhuis werd gebouwd. Met dit decor op de achtergrond in het voormalige havengebied wordt verder aan de moderne HafenCity gebouwd .Temidden van dit alles is de Kühne Logistics University gesitueerd: In het hart van Hamburg en precies langs het water. Studenten vinden hier alles wat ze nodig hebben om te studeren en om zich thuis te voelen. Onder meer state-of-the-art accomodaties, interactieve les- en studeerzalen, state-of-the-art faciliteiten, breedband wireless toegang, een goedgevulde bibliotheek en toegang tot alle relevante online databanken voor onderzoek.