Master i logistik och Supply Chain Management

Ta fördel av att studera på ett privat universitet: undervisning i små grupper, en gynnsam proportion lärare i förhållande till antal studenter, många möjligheter att bygga ett professionellt nätverk, modern infrastruktur och en omfattande mängd tjänster.

Vårt Career Services-team erbjuder ett unikt program som inriktar sig på studentens personliga utveckling såväl som på deras kontakt med framtida arbetsgivare. Vårt International Office underlättar för terminen utomlands och vårt Program Management-team försäkrar att kurserna tillfredsställer våra kvalitetskrav och att allt sker så smidigt som möjligt. Vid antagning hjälper vi studenterna att organisera sin resa till Hamburg och fortsätter hjälpa dem genom hela processen.

Följande är en översikt över programmet

 • Kurser och tillvalskurser inom logistik, supply chain management, management, ekonomi och ledarskap
 • Fyra terminer i normalfart (120 ECTS) / Tre terminer i snabbfart (90 ECTS)
 • En termin vid ett av våra partneruniversitet
 • En tremånadersperiod med praktisk träning
 • En masteruppsats (fem månader)

Masterexamen i logistik och SCM – ett smart karriärval!

Vår masterexamen i logistik och supply chain management är ett smart karriärval:

 • Logistik och materialflödeshantering är områden som växer kraftigt och som bidrar till tillväxt i världshandeln. Logistik- och materialflödesindustrin är en bransch som ger utmärkta karriärmöjligheter och mycket goda finansiella utsikter.
 • Kühne Logistics University ägnar sig åt undervisning och forskning inom logistik och management. Det är faktiskt det enda logistikuniversitetet i världen. Universitetet stöds av Klaus-Michael Kühnes (en av de världsledande inom den globala logistikindustrin) starka engagemang. KLU rangeras som ett av Tysklands toppuniversitet.
 • Hamburg är Tysklands port mot världen och är norra Europas ledande logistikstad. Det finns ingen annan plats där du kan studera logistik så nära de faktiska förhållandena: mitt i centrum av Hamburgs hamn. Världens mest moderna containerterminaler och otaliga potentiella arbetsgivare rätt i närheten.
 • Små gruppdiskussioner, företagspresentationer och gästföreläsare från välkända företag: vårt masterprogram i logistik och supply chain management förser dig med många möjligheter att träffa potentiella framtida arbetsgivare. Praktikplatser ger dig också en möjlighet att få in en fot hos ett företag och bygga upp din CV.

Undervisningsavgifter har aldrig hindrat någon från att studera vid KLU. Vi erbjuder inte bara studenter stipendier, vi har också en innovativ finansieringsplan. Deltagare i denna plan betalar inga avgifter medan de studerar. I gengäld förpliktar de sig till inkomstbaserade avbetalningar efter avlagd examen.

Sök till nästa antagning!

Antagningskraven till vårt masterprogram i logistik och supply chain management är de följande:

 • Kandidatexamen eller motsvarande, helst inom företagsekonomi eller ekonomi*
 • TOEFL- eller IELTS-provresultat som visar att du behärskar engelska
 • Goda akademiska resultat

* Andra ämnesområden, så som industriell teknik, affärsinformatik, psykologi eller matematik kommer också övervägas, om din examen innehåller ett tillräckligt stort antal (minst fyra) kurser inom affärsadministration eller företagsekonomi.

Studenter som söker till Kühne Logistics University har fördel av en rullande antagningsprocess. KLU granskar varje students ansökan så snart alla nödvändiga dokument mottagits och meddelar de sökande om antagningsenhetens beslut utan dröjsmål.

Vi rekommenderar starkt att sökanden från länder utanför EU ansöker innan March 31. Visa-processen tar upp till två månader, med start det datum du blir antagen till KLU. Ha i åtanke att det är många andra saker som också ska organiseras vid studier utomlands.

Har du inte ditt kandidatexamenscertifikat än? Du kan självklart ändå söka till Kühne Logistics University. Se bara till att inkludera ett dokument som visar alla dina kurser och dina resultat. Själva certifikatet kan du leverera till oss vid ett senare tillfälle.

Studera logistik vid världens enda logistikuniversitet!

Kühne Logistics University (KLU) är ett privat universitet som erkänts av staten. Det ligger vid Hamburgs hamn.

KLU, som sponsras av den ideella stiftelsen Kühne-Stiftung, erbjuder en mängd olika kurser och forskning inom logistik, materialflödeshantering och affärsförvaltning. Våra kandidat-, master- och PhD-program tilldrar sig många internationella studenter och vi kan erbjuda utmärkta lärare, en intim studiemiljö och ett extensivt företagsnätverk.

Vår Executive MBA består av en serie seminarier och internationella sommar- och höstskolor, vilket ger yrkesaktiva utmärkta möjligheter att utöka sina kunskaper.

Med sin internationella lärarkår och sin forskningsexpertis inom logistik och relaterade företagsekonomiska ämnesområden är KLU unikt. Det räknas som ett av toppuniversiteten i 2012 års ”Handelsblatt” – en rangering av institutioner som fokuserar på affärsadministration i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Hamburg, Tyskland: Det finns ingen bättre plats för att studera logistik!

Med över fyra miljoner invånare är Hamburg, tack vare öppnandet av Östeuropa och globaliseringen, en väldigt välmående stad.

Denna storstad vid havet är den mest östliga hamnen i Nordeuropa, vilket gör den till en perfekt hamn för Östeuropa. Hamburg drar stor fördel av sin placering i förhållande till världshandeln. Staden utgör en global knutpunkt som förbinder länderna på andra sidan havet med Central- och Östeuropa, såväl som med det baltiska området.

Hamburgs hamns historiska kärna är ”Speicherstadt”, det tidigare lagerområdet, där världens vackraste lagerlokalskomplex byggdes i slutet av 1800-talet. Med detta som bakgrund byggs det moderna HafenCity nu i det tidigare hamnområdet, och Kühne Logistics University befinner sig just där – i hjärtat av Hamburg och rätt vid vattnet. Studenter finner här allt de behöver för sina studier och kan känna sig som hemma. Detta inkluderar toppmodern utrustning, interaktiv undervisning, lässalar, moderna lokaler, trådlöst internet, ett välförsett bibliotek och tillgång till relevanta internetdatabanker för forskning.